11-11-2019 Futsal As United - FT Tongeren A

Onze A-ploeg speelde gisteren hun eerste wedstrijd voor de Beker van Limburg tegen 1ste provincialer Futsal As United.
In de voorbereiding lukte het de jongens van Pieter Vandebroek niet hier te winnen, er werd toen verloren met het kleinste verschil.
Dit in combinatie met de zwakke seizoenstart in de competitie maakte dat we er van uit mochten gaan dat het geen appeltje-eitje zou worden.

Jonathan en Michiel waren onbeschikbaar door werk, Noah kreeg bijgevolg een basisplaats in doel.
Verder waren geselecteerd: Reda, Oussama, Soufiane, Mohamed, Bjorn, Manu en Youssef.

Na de eerste twee prikjes van Futsal As United, waar doelman Noah goed tussen zat, zette de laatste na 4 minuten met een snelle worp Manu alleen voor doel.
Hij kon uit een scherpe hoek echter niet scoren, hetgeen hij 6 minuten later wel deed op aangeven van Reda, 1-0 voor FT Tongeren.
Een minuut later voorkwam Noah met een dubbele redding de 1-1.
In de 14de minuut zette Oussama na balverlies van As een mooie dribbel op die door Manu kon worden afgewerkt, 0-2.
Doordat de druk van Futsal As United steeds afnam en Reda op aangeven van Bjorn vlak voor rust de 0-3 kon noteren leek de spanning uit de wedstrijd.

Dit bleek ook de tweede helft, zeker toen Oussama na 1 minuut kon scoren na het slim laten lopen van Bjorn van de pas van Youssef, 0-4.

FT Tongeren domineerde, kon enkele mooie combinaties niet afronden en As kon hier tegenover te weinig inbrengen.
Na 6 minuten spelen kon Youssef met een knappe punter de 0-5 op het bord zetten.

In de slotfase moest Noah, die een prima wedstrijd keepte, zich toch een keer gewonnen geven op de eerredder van As.

Dit zorgde voor een 1-5 eindstand, een uitslag die goede moed moet geven voor de derby aanstaande vrijdag thuis tegen ZVC united Wellen 🔵⚪️⚽️

VZW Futsal Team Onbetong Panna Tongeren

Ondernemingsnummer: 0833.539.311 - KBVB Futsal - stamnummer A00139